Birger Jarl - ett fyrstjärnigt designhotell i Stockholm

Läs mer om vårt Stockholmhotells historia

På Hotel Birger Jarl lovar vi våra gäster en välkomnande atmosfär och genuin omtanke. Vårt moderna hotell i centrala Stockholm är mer än bara ett exklusivt affärshotell. Vi har till vana att göra det där lilla extra för våra gäster och för de som behöver det. Vinsten från vår verksamhet går till ägaren av hotellet, Immanuelskyrkan, som hjälper mindre privilegierade grupper genom olika partnerskap och välgörenhetsprojekt både i Sverige och i andra delar av världen.

En sak är säker, vårt centrala läge är svårslaget. Hotel Birger Jarl är beläget på en av Stockholms bästa adresser med gångavstånd till det mesta du vill uppleva under din vistelse. Med stadspulsen precis utanför hotellets dörrar är Hotel Birger Jarl en plats för avkoppling. Smält alla dagens intryck över en vällagad måltid i vår restaurang, Tulegatan 8 by Hotel Birger Jarl. Hotellets hjärta är vår mysiga lobby och hotellbar, där turister och resenärer möter Stockholmare och personal i en hjärtlig blandning.

Hotel Birger Jarl byggdes 1974 i centrala Stockholms gyllene triangel, omgiven av Stureplan, Jarlaplan och Odenplan. På den tiden var hotellet sjuttiotalet personifierat. Men som vi alla vet lever trender inte för evigt och 1999 gick den prestigefyllda byggnaden igenom en fullständig renovering och fick därmed en helt ny personlighet. Entrén, lobbyn, restaurangen, verandan, gymmet med utsikt över Stockholms hustak, superiorrummen och badrummen renoverades alla från golv till tak. Birger Jarl fick en ny identitet som designhotell med Stockholms kanske mest unika designrum och sviter, främst på 7:e våningen, skapades av ledande svenska arkitekter.

Hotel Birger Jarl förvandlades till ett modernt fyrstjärnigt designhotell i Stockholm. Unga inredningsarkitekter och välkända designers arbetade tillsammans för att skapa flera av rummen som erbjuder överraskande och individuella designfunktioner. Även de andra rummen visar upp svensk inredningsstil och skandinavisk design. I lobbyn arrangerades ofta utställningar på temat svensk färg, form och design.

2011 var det återigen dags att vidareutveckla hotellet. Hela första våningen inklusive lobby, matsal, bar, kök och veranda fick ett helt nytt utseende. Hotellet utökades med ytterligare 36 rum, sviter och studios vilket totalt sett ger oss 271 hotellrum. En helt ny konferensvåning med kapacitet för upp till 550 personer öppnades under 2012. 

Hotel Birger Jarl fick sitt namn efter Stockholms grundare och vi värnar om våra svenska traditioner. När du kommer hit märker du att vi kombinerar tradition med nytänkande och omtänksam service. Många av våra anställda har arbetat hos oss i många år. Det är helt enkelt för att de trivs här vilket vi hoppas att även du kommer att göra!

Hotellet är helt rökfritt.