Corporate Social Responsibility

Hållbarhetsarbete på Hotel Birger Jarl

Ett hållbart arbetssätt innehåller miljöarbete såväl som sociala och etiska frågor. Vårt CSR-arbete är en viktig och levande del av vårt DNA. Vinsten från vår verksamhet går till våra ägare, Immanuelskyrkan, som i sin tur hjälper mindre privilegierade grupper genom olika partnerskap och välgörenhetsprojekt både i Sverige och i andra delar av världen. Det betyder att du automatisk bidrar till en god sak - bara genom att bo eller konferera på vårt hotell!

Giving People

Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige.

Läs mer

Green Key

Hotel Birger Jarl har belönats med den internationella miljömärkningen Green Key. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier.

Läs mer

Karma

Vi arbetar aktivt för att minska matsvinnet. Genom vårt samarbete med organisationen Karma kan vi rabattera överbliven mat och rädda bra mat från att slängas.

Läs mer

Tjejzonen

Vi stödjer Tjejzonen som är Sveriges största stödorganisation för tjejer. De kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska ohälsan och utsattheten ska minska.
 

Läs mer

Hotels Against Trafficking

Hotel Birger Jarl stödjer RealStars som är en ideell organisation som arbetar mot trafficking både inom Sverige och EU. Våra medarbetare utbildas i hur man agerar vid misstänkt trafficking och prostitution.

Läs mer

To Good To Go

Hotel Birger Jarl deltar i kampen mot matsvinnet. Too Good To Go arbetar tillsammans med sina partners för en värld utan matsvinn. Ladda ner appen idag och rädda god mat från att slängas.

Läs mer

Nores

Vi samarbetar med Nores, en medlemsägd inköpsorganisation med lång erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen.

Läs mer