Fem saker du behöver veta

för ett lyckat företagsevent i Stockholm

Oavsett om du flyger in för ett affärsmöte i den svenska huvudstaden eller anländer med tunnelbana kommer vår snabbguide att se till att ditt affärsevenemang i Stockholm blir en framgång.

1. Hitta tid för fika

Fika är inte bara en kaffepaus, det är en konstform och en del av svensk kultur. Även om du kanske tror att det bara gäller lata helger eller besöker mormor, har det en plats i svenskt företag. Så mycket som svenskar ofta älskar punktlighet och att komma ner till affärer, att göra tid att njuta av kaffe (och helst lite kaka) mellan affärer (eller till och med medan du fortsätter att prata affärer) är en viktig del av alla affärsmöten hela dagen. På Birger Jarl i centrala Stockholm kommer de inte bara att ordna en värdefull kaffepaus för ditt möte, utan de kan även ordna en fullständig och läcker bankettmeny.

2. Att vara sen är inte bra

Även om företagsmiljön i Stockholm kan vara mer avslappnad än i vissa städer, är tidskort viktigt oavsett om du arbetar för en ny, ny teknisk nystart eller en storskolebas med stor namn. Att komma tidigt till ett möte kommer alltid att hålla teamet och din chef gladare än en sen ankomst. Att arrangera ett möte på ett centralt läge kan säkerställa att även måndagsmorgonmöten inte behöver försenas för sen ankomst (ännu bättre, boka Birger Jarl Business Package. De 14 platserna på Birger Jarl är i hjärtat av centrala Stockholm, vilket gör det till lätt att komma med kollektivtrafik.

3. Avslappnad, men inte så avslappnad

Den mer avslappnade företagsmiljön i Stockholm är särskilt tydlig i den avslappnade inställningen till acceptabelt affärskläder. Att ha en mörk kostym och en vit skjorta har blivit en saga historia för de flesta företag. Business casual betraktas ofta som normen för affärskläder i Stockholm och att klä för "strikt" kan ge fel intryck. Med det sagt kan jeans, en t-shirt och tränare kanske pressa den. Om du är osäker, fråga. Svenskar är glada över att vara öppna och raka med allt-saker.

4. Du kan komma igång snabbare än du är van vid

Efter att ha lärt dig fika 'konst' och den avslappnade svenska inställningen till affärsformell, kanske du tror att småprat är en del av affären. Men faktiskt när det gäller affärer kommer du ofta att svenskar gillar att komma ner till det direkt. Detta är inte ett tecken på att de är mindre intresserade av sina kollegor, det hjälper bara med effektivitet och punktlighet. Dessutom har du tid att chatta när du kommer till fika. För att verifiera att inget kommer i vägen, har Birger Jarl ett team av affärs- och evenemangsexperter som kommer att bekräfta att konferensrummet är klart för dig att starta i tid och utrustad med alla AV-tekniker du behöver.

5. Följ Jante-lagen

Om du inte har hört talas om jantelagen har du inte varit i Skandinavien så länge. I huvudsak förmedlar det idén att inte lägga dig själv ovanför andra eller skryta med din framgång. Även om konceptet kan vara svårt att navigera beroende på din affärsmiljö, är det värt att göra ansträngningen. Naturligtvis kanske du tycker det är extra svårt att stå emot att skryta med dina stora besparingar när du bokar 24-timmars konferenspaketet med fullpension med uthyrning av rum, lunch, två rätters middag och övernattning med frukostbuffé, allt ingår för ett pris. Du kan till och med ta ett kaffe och smörgåsar utan extra kostnader!