Stockholms skärgård

  1. AVSTÅND:  ca 1.5 km till Nybrokajen från Hotel Birger Jarl & Hotel Tegnérlunden

  2. TA SIG DIT:  till fots till färjorna (15-20 min)

  3. UPPLEV:  Genuin atmosfär och magiska naturupplevelser

Att se Stockholm från vattnet är ett måste. Ta en kort båttur på ett par timmar eller boka in en längre utflykt och njut av skärgårdens 30 000 öar, kobbar och skär.

Stockholms skärgård erbjuder ett brett utbud av upplevelser. Gamla fiskelägen, små byar och genuina städer, inbjudande vikar, klippor och mjuka sandstränder erbjuder Stockholms skärgård något för de allra flesta. Cykla eller vandra längs en naturstig eller ta en picknick på klipporna. Utforska obebodda öar och öar med nya samhällen och gamla byar där stora grosshandlarvillor och små stugor står sida vid sida.

Det går reguljär båttrafik till de flesta av de större öarna, och många av turerna går direkt från stan och tar dig ända ut till ytterskärgården. Bussarna och de flesta båtarna går året runt, men mer frekvent under sommaren.

Öluffa i skärgården! Ett av många bra sätt att uppleva Stockholms skärgård är att båtluffa från ö till ö. Soliga klippor och härliga landskap väntar på dig. Be om en båtluffarkarta när du köper biljett till färjan. Det finns många olika boendealternativ på öarna. Campa, bo på vandrarhem eller bo bekvämt på hotell. 

Till Fjäderholmarna och Vaxholm kan du ta dig på mindre än en timme och få uppleva den sanna skärgårdskänslan.

Fjäderholmarna, Stockholms närmaste skärgårdsö har mycket att erbjuda bara 30 minuter från stan. Här kan du njuta av äkta skärgårdsmiljö. Koppla av på de soliga klipporna eller besök glashyttan eller smedjan för traditionellt hantverk. Du hittar och också flera ställen där du kan äta och dricka gott.

Skärgårdsfärjorna avgår från Nybrokajen eller Strömkajen.
 

Stockholm archipelago, Sweden Sweden